Budú musieť Rangers vykúpiť Lundqvista? Georgiev tímy veľmi neláka

Rick Carpinello z The Athletic tvrdí, že tím New York Rangers bude musieť urobiť medzi sezónami náročné rozhodnutie o bránkovisku a že vykúpenie legendárneho Henrika Lundqvista je stále reálnejšou možnosťou.

Už pred niekoľkými týždňami sa hovorilo, že stagnujúci platový strop zvýši tlak na to, aby newyorský tím veterána vykúpil z posledného roka zmluvy a udržal si Alexandara Georgieva, ktorý by dopĺňal v tandeme Igora Šesťorkina.

Rangers by sa však mohli vybrať aj cestou výmeny Georgieva, čím by získali nejakú protihodnotu a rok by vydržali s Lundqvistom, kým by zohnali k Šesťorkinovi nového náhradníka. Tiež sú pochybnosti, či Georgiev bude v budúcnosti spokojný s pozíciou dvojky.

Problémom však teraz je, že o Georgieva vraj tímy neprejavujú taký záujem, aký by newyorským tím čakal. Ich ponuky neuspokojujú vedenie tímu a jednoducho pre neho trh silný nie je.

„Očakávajte, že si Rangers ušetria 3 milióny dolárov z Lundqvistovho cap-hitu 8,5 milióna dolárov jeho vykúpením zo zmluvy, ktoré by vytvorilo mŕtvy priestor 5,5 milióna dolárov v budúcej sezóne a ďalšieho 1,5 milióna v sezóne 2021/22,“ poznamenal Carpinello.

Hoci je to nepravdepodobné, Rangers by tiež mohli zvážiť výmenu prvej voľby na drafte, ak by cez ňu získali niečo lákavé a zároveň by ňou riešili aj svoju brankársku otázku.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 24. 08. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL