Svečnikov je otvorený diskusii o novej zmluve

Mladý útočník Andrej Svečnikov, ktorý bude vstupovať do posledného roka trojročnej nováčikovskej zmluvy, je pripravený diskutovať o novej zmluve s tímom Carolina Hurricanes pred štartom budúcej sezóny. Rokovania však nechá na agentovi.

„Som tomu otvorený. Myslím si, že môj agent urobí tú prácu a ja mu poviem, že nechcem vedieť o ničom, kým to nebude hotové. Takže on mi povie, keď to bude dohodnuté. Ja sa nechcem ničím takým znepokojovať,“ povedal Svečnikov.

Druhý draftovaný hráč v roku 2018 bol v uplynulej sezóne tretím najproduktívnejším hráčom Hurricanes, keď v 68 zápasoch zaznamenal 61 bodov (24+37). V play-off bol v tíme prvý so štyrmi gólmi a druhý so siedmimi bodmi, ktoré nazbieral v šiestich dueloch. Posledné dva zápasy však vynechal pre zranenie členka.

Členok je podľa Svečnikova už takmer v stopercentnom stave a povedal, že ak by Hurricanes postúpili do druhého kola play-off, tak by v ňom mohol byť schopný hrať. Pôvodne sa obával, že zranenie bude omnoho vážnejšie.

„Bolo to celkom desivé. Videl som ten moment na videu a povedal som si: V žiadnom prípade. Bolo to také ťažké. Mal som však vyšetrenie magnetickou rezonanciou a všetko je v poriadku. Myslím si, že som tam mal šťastie,“ poznamenal Svečnikov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 29. 08. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL