Hurricanes vraj majú záujem o Frederika Andersena

Tím Carolina Hurricanes má záujem o brankára tímu Toronto Maple Leafs, Frederika Andersena. Informuje o tom Elliotte Friedman z televízie Sportsnet.

Kanadský tím však vraj nevymení svoju brankársku jednotku, pokiaľ nebude k dispozícii lepší brankár. Friedman dodáva, že na trhu bude silná skupina gólmanov, čo by mohlo ovplyvniť rozhodnutie Maple Leafs.

Už začiatkom augusta – po tom, čo bol tím vyradený Columbusom v sérii kvalifikačného predkola – sa začalo povrávať o tom, že Toronto preskúmava možnosť výmeny dánskeho brankára.

Andersen je jednotkou tímu od ročníka 2016/17, pred ktorým bol do Toronta vymenený Anaheimom. V 244 zápasoch v modro-bielom drese mal 91,6% úspešnosť zákrokov a priemer 2,77 inkasovaného gólu na zápas. Za sebou má najhoršiu sezónu, keď v 52 dueloch kryl 90,9 % striel.

Hurricanes sú tímom, ktorý Andersena draftoval v roku 2010. Nikdy s ním však nepodpísali zmluvu, a tak o dva roky neskôr vstúpil na draft opätovne. V súčasnosti je pred posledným rokom svojej zmluvy s „cap-hitom“ 5 miliónov dolárov.

Carolina striedala v tejto sezóne v bráne Petra Mrázka s Jamesom Reimerom. Kombinovane mali 91,2% úspešnosť zákrokov, s čím sa Hurricanes radili na 26. miesto ligového poradia. Obaja majú zmluvu aj pre budúci ročník.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 31. 08. 2020 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL