Columbus by mohol vymeniť Merzlikinsa alebo Korpisala

Špekuluje sa, že by tím Columbus Blues Jackets chcel medzi sezónami zvýšiť svoju ofenzívnu silu. Elliotte Friedman zo Sportsnet tvrdí, že by to mohol dosiahnuť výmenou jedného zo svojich brankárov.

Silnou stránkou tímu z Ohia bolo v tejto sezóne bránkovisko, v ktorom predvádzali výborné výkony Joonas Korpisalo i Elvis Merzlikins. Tím by však mohol byť ochotný vzdať sa jedného z nich, aby získal významnú posilu do útoku.

Obaja brankári majú 26 rokov a zmluvy majú platné do konca sezóny 2021/22. Korpisalo zaťažuje platový rozpočet sumou 2,8 milióna amerických dolárov, Merzlikins rovnými 4 miliónmi amerických dolárov.

Korpisalo v tomto ročníku štartoval v 37 zápasoch, v ktorých zaznamenal 91,1% úspešnosť zákrokov a priemer 2,60 inkasovaného gólu na zápas. Merzlikins štartoval v 33 dueloch, v ktorých kryl 92,3 % striel a inkasoval v priemere 2,35 gólu na zápas.

V play-off Korpisalo odchytal deväť duelov s 94,1 % úspešnosťou zákrokov, kým Merzlikins mal v dvoch stretnutiach 94,6 % úspešnosť zákrokov. Záujem o nich by mohli mať tímy ako Toronto a Carolina, ktoré by mali čo ponúknuť aj Columbusu.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 01. 09. 2020 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL