Aj Húska odštartuje sezónu v slovenskej extralige

Tak ako viacero iných hráčov zo systémov tímov NHL, ktorých sa dotkne dlhé čakanie na ročník 2020/21, aj brankár Adam Húska sa vybral cestou hosťovania v Európe. Na dočasnej zmluve sa dohodol s tímom HKM Zvolen.

Dvadsaťtriročného zvolenského rodáka na hosťovanie uvoľnil tím New York Rangers, ktorý ho draftoval v roku 2015 z celkového 184. miesta a v ktorého záložnom tíme strávil uplynulý ročník. V drese Hartfordu odchytal 28 duelov s 89,4% úspešnosťou zákrokov a priemerom 3,03 inkasovaného gólu na zápas.

„Rangers vypadli z play-off a následne veci nabrali spád. Klub chce, aby som bol na začiatok sezóny čo najlepšie pripravený a pokiaľ bude možnosť, aby som bol v zápasovej záťaži. Vieme, aká je situácia vo svete, rozhodol som sa teda, že chcem ísť na Slovensko. Tým pádom bol Zvolen voľba číslo jeden. Mám tu rodinu, priateľov a som tu doma. Dohodli sme sa na výpomoc do konca novembra,“ povedal Húska pre klubovú stránku Zvolena, v ktorom na brankárskom poste doplní Adama Trenčana a Robina Rahma.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 10. 09. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL