Bergeron nový rekord nevytvoril. Kto získal Selkeho trofej?

Kanadsko-americká NHL vo štvrtok zverejnila víťaza Selkeho trofeje, ktorá sa od roku 1977 udeľuje najlepšie brániacemu útočníkovi. Tneto rok sa z nej teší Sean Couturier z Philadelphie.

Couturier bol finalistom na ocenenia aj pred dvoma rokmi. K jej prvému zisku v kariére mu pomohlo 22 gólov a 59 bodov, ktoré zaknihoval v 69 stretnutiach. Základnú časť ukončil s 21 plusovými bodmi a mal najlepšiu úspešnosť na vhadzovaniach – 59,6%. V obrannom pásme ich vyhral 59,5 %, s čím skončil v NHL druhý. V priemere hrával necelých 20 minút na zápas, pričom v oslabeniach odohral dokopy až 140 minút a 29 sekúnd.

„Samozrejme, že to pre mňa znamená veľa. je to skvelé ocenenie a veľká časť. Vždy som bol hrdý na to, že hrám dobre oboma smermi, takže to, že ma takto ocenili v lige je skutočne... neviem, ako to opísať. Je to veľká pocta,“ povedal Couturier.

Nominovaný boli aj Ryan O’Reilly zo St. Louis, ktorý trofej získal vlani, a Patrice Bergeron z Bostonu, ktorý mohol s piatym ziskom trofeje vytvoriť nový ligový rekord. Nakoniec skončil v hlasovaní druhý.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 11. 09. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL