Budú mať Flames rovnakého trénera aj v budúcej sezóne?

Elliotte Friedman z televízie Sportsnet informuje, že tím Calgary Flames si pravdepodobne na striedačke ponechá Geoffa Warda, ktorému tak odstráni nálepku „dočasný“ z pozície hlavného trénera.

„Začína sa povrávať, že inklinujú k tomu, aby sa Geoff Ward vrátil v budúcej sezóne ako ich hlavný tréner,“ poznamenal Friedman s tým, že klub to momentálne nechce komentovať.

Päťdesiatosemročný Ward bol menovaný dočasným hlavným trénerom v novembri, keď na svoju pozíciu rezignoval Bill Peters po vyšetrovaní týkajúcom sa obvinení z rasizmu a fyzických napadnutí počas pôsobenia v tíme Rockford IceHogs.

Ward doviedol Flames k bilancii 24-15-3 a v play-off k vyradeniu Winnipegu v kvalifikačnom predkole. V prvom kole potom tím prehral s Dallasom v šiestich zápasoch.

V minulosti pôsobil Ward aj ako asistent trénera Bostonu, New Jersey a Calgary. V roku 2011 sa tešil zo Stanleyho poháru s tímom Bruins. V roku 2003 bol menovaný za najlepšieho trénera AHL. Ako hlavný tréner pôsobil aj v juniorskej OHL a v Európe.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 14. 09. 2020 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL