Zakotví Ekman-Larsson v jednom z albertských tímov?

Podľa Elliottea Friedmana z televízie Sportsnet sa tímu Calgary Flames a Edmonton Oilers zaujímali o dostupnosť hviezdneho kapitána Arizony Olivera Ekman-Larssona.

Podľa Friedmana prejavili záujem o švédskeho obrancu aj iné tímy, ale verí, že dvojica klubov z Alberty by mohla urobiť dostatočne lákavé ponuky, aby bol Ekman-Larsson ochotný vzdať sa svojej klauzuly o nevymeniteľnosti.

Calgary potrebuje prestavať svoju obrancu a dlhodobo sú upísaní len Mark Giordano, Rasmus Andersson a Noah Hanifin. Z Travisa Hamonica, TJ Brodieho a Erika Gustafssona môžu byť neobmedzení voľní hráči. Flames majú viac miesta pod platovým stropom ako Oilers a v prospech Coyotes by sa mohli vzdať napríklad útočníka Johnnyho Gaudreaua.

Oilers sa spájajú v súvislosti s Coyotes aj ohľadom brankára Darcyho Kuempera. Mohli by teda skúsiť urobiť mega výmenu, ktorá by zahŕňala Ekman-Larssona aj Kuempera? Oilers by museli vymeniť minimálne dvoch hráčov zo základnej zostavy, aby mohli zrealizovať výmenu, pričom by mohli ponúkať aj Darnella Nurseho či Oscara Klefboma. K dispozícii majú aj celkovú 14. voľbu na tohtoročnom drafte, ktorá by Arizonu mohla lákať, keďže pre trest prišla o vysoké draftové voľby.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 15. 09. 2020 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL