Montreal má zoznam nedotknuteľných. Je v ňom aj Tatar?

Generálny manažér tímu Montreal Canadiens Marc Bergevin by pred budúcou sezónou mohol urobiť ešte niekoľko zmien vo svojom mužstve. Momentálne však už má jasno v tom, koho sa určite nevzdá. Medzi nedotknuteľnými však nenájdeme Tomáša Tatara.

Slovenský útočník prišiel do Montrealu pred sezónou 2018/19 a hoci v ňom zažil ofenzívne dve najplodnejšie sezóny so ziskom 47 gólov a 119 bodov v 148 zápasoch, nepatrí medzi exkluzívnu skupinu hráčov, ktorých sa výmeny týkať nebudú.

Bergevin pre TVA Sports prezradil, že za žiadnych okolností v súčasnosti nevymení štyroch hráčov – brankára Careyho Pricea, obrancu Alexandra Romanova a útočníkov Nicka Suzukiho s Jesperim Kotkaniemim.

Tatar medzitým nebude mať takú istotu pred sezónou, ktorá bude jeho posledná v aktuálne platnej, štvorročnej zmluve s „cap-hitom“ 5,3 milióna amerických dolárov. Nedávno Greg Wyshynski z ESPN i Stu Cowan z Montreal Gazette povedali, že by sa Canadiens mali pozrieť na budúcnosť Tatara v tíme a urobiť rozhodnutie, či bude súčasťou zostavy aj v budúcnosti.

Edmundson blízko zmluve, pracuje sa aj na Gallagherovi

Bergevin nedávno urobil výmenu, prostredníctvom ktorej získal od Caroliny práva na obrancu Joela Edmundsona. A vyzerá to tak, že sa mu tento krok vyplatil. Podľa Nicka Alberga zo Sportsnet je vysoká šanca, že sa obe strany čoskoro dohodnú na spečatení zmluvy.

Frankofónne rádio RDS medzitým informovalo, že sa pracuje na troj- až päťročnej zmluve, ktorá by mala hodnotu okolo 4 milióny dolárov ročne. Pri päťročnom kontrakte by sa však mohla priblížiť skôr k hranici 3,5 milióna dolárov ročne.

Podľa Arpona Basuho z The Athletic začal Montreal zároveň diskutovať aj o novej zmluve s útočníkom Brendanom Gallagherom, ktorý momentálne poberá len 3,75 milióna amerických dolárov. Viac podrobností nie je známych. Pripomeňme, že sa Gallagher stále zotavuje zo zlomeniny čeľuste.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 16. 09. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL