DeBoer neľutuje, že uprednostňoval Lehnera pred Fleurym

Hlavný tréner tímu Vegas Golden Knights, Peter DeBoer, si stojí za svojím rozhodnutím uprednostniť v bráne počas play-off Robina Lehnera pred Marc-Andre Fleurym.

„Urobili sme náročné rozhodnutie a ja ho neľutujem,“ povedal DeBoer.

Lehner bol počas play-off oporou Golden Knights, keď dosiahol bilanciu 9-7 s 91,7% úspešnosťou zákrokov a priemerom 1,99 inkasovaného gólu na zápas. Fleury však bol tiež spoľahlivý a pri bilancii 3-1 kryl 91,0 % striel a inkasoval 2,27 gólu na zápas.

„Robin chytal na elitnej úrovni a Flower chytal na veľmi dobrej úrovni,“ zhodnotil stroho DeBoer.

Lehner si svoje čísla zhoršil v päťzápasovej sérii finále Západnej konferencie. Hoci v druhom zápase proti Dallasu vychytal nulu, v zápasoch číslo tri, štyri a päť kryl dokopy len 88,4 % striel.

DeBoer bol skôr počas play-off kritizovaný Fleuryho agentom Allanom Walshom za to, že jeho klienta odsunul na vedľajšiu koľaj. Brankári však povedali, že ich dobrý vzťah to nijak neovplyvnilo.

Lehner sa v októbri môže stať neobmedzeným voľným hráčom a nedávno poprel, že by sa s Vegas dohodol na päťročnej zmluve. Každopádne však platí, že jeho upísanie je pre tím z Nevady prioritou. Fleury má vo svojej zmluve v platnosti ešte dva roky s „cap-hitom“ 7 miliónov dolárov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 17. 09. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL