Coyotes oficiálne najali nového generálneho manažéra

Tím Arizona Coyotes vo štvrtok oficiálne menoval do funkcie generálneho manažéra Billa Armstronga. Nahradí Stevea Sullivana, ktorý mal pozíciu na dočasnej báze po júlovom odchode Johna Chayku, ktorému predtým robil tri sezóny asistenta.

„Som extrémne vďačný majiteľovi Meruelovi, jeho synovi a prezidentovi Gutierrezovi za túto príležitosť. Máme skvelých majiteľov, ktorí sú odhodlaní vyhrávať, veľmi dobré jadro mladých, talentovaných hráčov, a vášnivých fanúšikov. Som nadšený z príležitosti vybudovať z tohto tímu pravidelného účastníka play-off,“ vyhlásil Armstrong.

O Armstronga prichádza organizácia St. Louis Blues, v ktorej sa v roku 2004 stal amatérskym skautom. O šesť rokov neskôr bol povýšený na riaditeľa amatérskeho skautingu a od roku 2018 bol aj asistentom generálneho manažéra.

Od roku 2010 zohral dôležitú úlohu pri draftovaní hráčov, ako sú Jaden Schwartz, Vladimir Tarasenko, Sammy Blais, Robert Thomas Jordan Binnington, Colton Parayko či Vince Dunn, ktorí vlani pomohli získať pre tím prvý Stanleyho pohár.

Coyotes sa s Blues dohodli, že Armstrong sa nezúčastní ešte tohtoročného draftu, ktorý sa uskutoční virtuálne 6. a 7. októbra. Ostatné povinnosti generálneho manažéra vykonávať môže.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 18. 09. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL