Lundqvist u Rangers končí, povedal jeho český spoluhráč

O budúcnosti Henrika Lundqvista sa toho počas tejto sezóny popísalo veľa a po vypadnutí Rangers z play-off sa povrávalo, že by mohol mať za sebou svoj posledný zápas v drese newyorského tímu. Vo štvrtok to pripustil aj jeho český spoluhráč.

Mladý obranca Libor Hájek v rozhovore pre iSport.cz povedal, že švédsky brankár sa po kvalifikačnom predkole lúčil so spoluhráčmi s tým, že sa v novej sezóne už na Manhattan nevráti.

„Bolo to veľmi smutné. Po poslednom zápase s Carolinou sa lúčil, hovoril, že to bol jeho posledný zápas. Hovoril, že nevie, čo s ním bude, či ho Rangers vykúpia alebo pôjde niekam inam. Bolo to pre neho veľmi ťažké. Je to ohromný borec, najlepší hokejista, čo do prístupu, tréningu a aj ľudsky, akého som kedy stretol,“ povedal Hájek.

Pasáž o Lundqvistovi bola neskôr z rozhovoru odstránená.

Rangers využili v prevažnej časti ročníka 2019/20 až troch brankárov, ale v novom ročníku sa chcú vrátiť k systému s dvoma brankármi. Do pozície jednotky sa už prepracoval Igor Šesťorkin a často dostával šancu aj Alexandar Georgiev, ktorý mal tiež lepšie štatistiky ako Lundqvist. Ten kryl 90,5 % striel a inkasoval 3,16 gólu na zápas pri bilancii 10-12-3.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 18. 09. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL