Černák prezradil recept na úspech a ocenil prínos Vasilevského i Hedmana

Tím Tampa Bay Lightning v doterajšom priebehu dohrávky vedel, ako zareagovať na prehru. Bude dôležité, aby to dokázal aj v pondelok, inak sa mu Dallas vzdiali na rozdiel dvoch výhier vo finále Stanleyho pohára.

Od Lightning sa pred finále čakalo, že pre krátku prestávku budú rozbehnutí, no nakoniec ťahali v úvode otváracieho zápasu za kratší povraz a schopili sa až v neskorších fázach. Ani strelecká prevaha 22:2 v tretej tretine im však nestačila na to, aby odvrátili prehru 1:4.

Slovenský obranca Erik Černák si však myslí, že v pondelkovom zápase bude veľmi dôležité, aby Lightning nadviazali práve na výkon z tretej dvadsaťminútovky a lepšie sa pripravili na úvod zápasu.

„Dôležité v zápasoch proti Dallasu je manažovať puk. Musíme nahadzovať puky za ich obrancov a vytvárať na nich tlak. To je veľmi dôležité, aby sme robili. Napádajú veľmi tvrdo a sú hneď pri nás, ako ukázali aj včera v prvej tretine, povedal Černák.

„V nasledujúcich zápasoch na to musíme byť pripravení a zvládnuť skutočne dobre začiatok zápasu. Myslím si, že v tretej tretine sme hrali veľmi dobre. Musíme v tom len pokračovať.

Pre košického rodáka ide o prvé finále v kariére, no v tíme Lightning je niekoľko hráčov, ktorí v ňom už hrali. Ešte viac to s tímom pred dvoma rokmi dotiahlo do konferenčného finále. Medzi stálice tímu vzadu patria najmä Andrej Vasilevskij a Victor Hedman. Černáka teší, že môže bojovať o Stanleyho pohár práve po ich boku.

„Do Tampy som sa dostal v minulom ročníku a bolo to úžasné. Patria medzi najlepších hráčov. Vasi je najlepší brankár a Hedy je najlepší obranca, takže je úžasné vidieť ich každý jeden deň. Sú to veľkí lídri a vždy sa snažia robiť to najlepšie pre tím. Sme veľmi radi, že ich tu máme,“ poznamenal Černák.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 21. 09. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL