Penguins vraj chcú do tímu aj druhého Taneva

Tím Pittsburgh Penguins by sa mohol pokúsiť dať dokopy vo svojom mužstve bratskú dvojicu. K útočníkovi Brandonovi Tanevovi by mohol pribudnúť obranca Christopher Tanev.

Rob Rossi a Josh Yohe informujú, že ak bude obranca Vancouveru Canucks neobmedzeným voľným hráčom, generálny manažér Jim Rutherford sa ho pokúsi upísať.

Prioritou tímu je získanie pravorukého obrancu a Rutherford by nebol proti tomu, aby ponúkol Tanevovi päťročný kontrakt, aby bol rovnako dlhý, ako má jeho mladší brat.

Brandon podpísal v minulom roku s Penguins šesťročnú zmluvu v hodnote 21 miliónov amerických dolárov. Christopherovi končí päťročná zmluva v hodnote 22,25 milióna dolárov.

Christopher v priemere zarábal 4,45 milióna amerických dolárov na sezónu a údajne by teraz chcel viac. Penguins by sa však zrejme neradi dostali cez hranicu 5 miliónov amerických dolárov. Pre jeho zisk by tiež potrebovali získať aj trochu viac miesta pod platovým stropom.

Yohe tvrdí, že aj napriek novej zmluve nie je stále v bezpečí útočník Jared McCann, ktorý by mohol byť vymenený, hoci odborník očakáva, že nakoniec nebude. Neodíde podľa neho ani obranca Kris Letang, ktorý už bol spájaný s výmenou.

Brankár Matt Murray však odíde, to je podľa Yoheho len otázkou času. Verí pritom, že by Penguins chceli za neho získať voľbu v prvom kole draftu, ale pre problémy s platovým stropom by sa zmierili aj s niečím menej lukratívnym, ako je nádejný mladík alebo nižšie draftové voľby.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 23. 09. 2020 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL