Seguin potrebuje ukončiť ofenzívne trápenie

Ofenzívnemu trápeniu Tylera Seguina nebola venovaná veľká pozornosť počas väčšiny play-off, ale vo finále Stanleyho pohára sa význam všetkého zväčšuje. A pri nerozhodnom stave série proti Tampe (1:1) sa do pozornosti dostala aj forma hviezdneho útočníka Stars.

Dvadsaťosemročný kanadský center v pondelok nebodoval už v štvrtom zápase po sebe, pričom v posledných 11 nestrelil ani jeden gól a pripísal si len jednu asistenciu.

„Potrebujeme od neho viac? Áno,“ poznamenal tréner Rick Bowness. „Potrebujeme viac od množstva iných hráčov? Áno. Viem, že on získava všetku pozornosť a to prichádza s jeho pozíciou, takže sa s tým musí vyrovnať. Ja ako tréner by som však privítal, ak by nám viac dalo aj niekoľko ďalších hráčov.“

Bowness povedal, že Stars by sa nedostali v play-off tak ďaleko, ak by Seguin nerobil veľa malých vecí, ktoré nezískavajú toľko pozornosti, ale pomáhajú k výhram. Napríklad, na vhadzovaniach má 51,2% úspešnosť.

Okrem neho sa však ofenzívne trápia aj iní hráči. Corey Perry nebodoval v posledných 11 dueloch, Mattias Janmark v pondelok strelil svoj prvý gól v 22 dueloch. Denis Gurianov síce strelil rozhodujúci gól v sérii proti Vegas a pripísal si v nej aj asistenciu, ale to sú jeho jediné body v posledných siedmich dueloch.

Prvý útok Dallasu v hre piatich proti piatim zaznamenal len jednu strelu na bránu v druhom zápase finále po tom, čo ich mal dve v tom prvom. Seguin sa dostal v oboch dueloch do šancí v presilovkách, ale pri hre v plnom počte hráčov zaznamenal len jednu strelu.

„Cítim, že v poslednom období hrám oveľa lepšie. Určite čakám na ten jeden odraz puku, ale dobré veci sa dejú, keď sa dostávate so šancí. Tak sa na to treba pozerať,“ povedal Seguin.

Bowness priznal, že by mohol zvážiť nejaké zmeny v prvom útoku, v ktorom Seguina dopĺňajú Jamie Benn a Alexander Radulov. Nevyzerá to však tak, že by ich chcel robiť len po prvých dvoch finálových dueloch. „Čaká nás len tretí zápas. Sú zmeny možné? Určite. V každom zápase sú možné, takže uvidíme, ako to bude vyzerať zajtra,“ dodal kormidelník.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 23. 09. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL