Sekera prehovoril o najťažšej veci na bubline. Vrátil sa aj k jej vlastnej kritike

Slovenský obranca Dallasu Andrej Sekera potrebuje vyhrať v zvyšku sezóny ešte tri zápasy, aby na život v bubline spomínal v tom najlepšom. A hoci teraz má možnosť bojovať o vytúžený Stanleyho pohár, jedna vec je pre neho mimoriadne ťažká.

Na otázku, čo je na bubline najťažšie, odvetil bojnický rodák toto: „Nevidieť rodinu a nebyť s nimi. Chlapci sú skvelí a pripravené je to tu dobre, máme tu všetko, čo potrebujeme, ale mnoho hráčov má rodiny a deti, s ktorými by ste radi zdieľali túto skúsenosť. Sú dni, keď vám chýbajú. Rodina je tá najdôležitejšia vec.“

Pred dohrávkou sa práve Sekera zaradil medzi kritikov formátu dohratia sezóny. Život je však nevyspytateľný a po dvoch mesiacoch v bubline môže byť aj rád, že sa do dohrávky nakoniec napriek všetkému zapojil.

„Človek nikdy nevie, čo sa stane. Celý tento formát je zvláštny. Bez divákov, atmosféry, rodiny… Keby sme dopredu vedeli, že postúpime do finále, každý z nás by hneď šiel hrať do bubliny,“ prezradil Sekera nedávno pre denník Pravda.

„O to je to náročnejšie. Sme tu zavretí dva mesiace. Zimák, hotel, zimák, hotel a stále dookola. Najmä bez rodiny je to veľmi náročné. Úspechu však treba niečo obetovať. Verím, že to potiahneme do zdarného konca.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 23. 09. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL