Pýtajú si pozornosť: Cehlárik a Hrivík zažívajú skvelý vstup do sezóny

Slovenskí útočníci Peter Cehlárik a Marek Hrivík ešte nevzdali svoju snahu preraziť v kanadsko-americkej NHL. V zámorí sa im to na prvý pokus nepodarilo, a tak sa rozhodli bojovať na „starom kontinente“. Obaja sa v tejto sezóne stretli vo švédskom Leksande.

Dvadsaťdeväťročný Hrivík nebol draftovaný, ale v organizáciách Rangers a Flames si vybojoval príležitosť zahrať si v NHL. V 24 zápasoch zaznamenal tri asistencie a v ročníku 2018/19 sa vrátil do Európy.

O štyri roky mladší Cehlárik bol v roku 2013 draftovaný Bostonom z 90. miesta a zahral si zaň 40 zápasov so ziskom piatich gólov a šiestich asistencií. Pre návrat do Európy sa rozhodol po uplynulej sezóne.

Ak by pokračovali v takých výkonoch, ako v úvode tohto ročníka, určite by pútali pozornosť tímov NHL a zlepšili si šance na splnenie sna. V Leksande spolu vytvorili údernú formáciu s Carterom Camperom a v prvých dvoch dueloch dali o sebe vedieť poriadne.

V utorok režírovali výhru 5:3 nad Malmöm, keď Cehlárik strelil gól a pridal dve asistencie a Hrivík nazbieral štyri asistencie. Dokopy majú na konte po šesť bodov a sú najproduktívnejšími hráčmi SHL. Cehlárik zaznamenal tri góly a tri asistencie, Hrivík šesť asistencií. Teraz už len dúfať, že na to nadviažu aj v zvyšku ročníka.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 23. 09. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL