Jaroš dostal ponuky z Európy. Prioritou zostáva Ottawa

Kým mnoho mladých hráčov zo systémov tímov NHL dostáva šancu pôsobiť na jeseň v európskych ligách, slovenský obranca Christián Jaroš sa musí zmieriť s tým, že je obmedzený len na trénovanie.

Kým takmer celú sezónu 2018/19 strávil v prvom tíme Ottawy, v tomto ročníku dostal šancu v 13 zápasoch a väčšinu ročníka strávil v nižšej AHL, kde odohral 34 duelov. Jeho cieľom je stále presadiť sa v NHL.

Momentálne je na konci svojej nováčikovskej zmluvy, ktorej platnosť vyprší 9. októbra, kedy sa bude môcť stať obmedzeným voľným hráčom. A to je faktor, ktorý rozhoduje aj o tom, prečo sa nemôže rozohrávať na „starom kontinente“.

„Chcel som začať ročník v Európe, ale Ottawa mi to nepovolila. Najprv musím mať novú zmluvu,“ poznamenal Jaroš pre denník Šport. „Prioritou pre mňa je hrať v NHL. Keď to bude potrebné, počkám aj do januára. Dúfam, že ostanem v Ottawe.“

Dvadsaťštyriročný košický rodák mal doteraz čeliť ponukám na hranie zo Švédska, v ktorom pôsobil pred odchodom do Severnej Ameriky, a aj z rodných Košíc, kde sa momentálne pripravuje na novú sezónu spolu s Tomášom Jurčom a Martinom Marinčinom. Ročník v zámorí však nezačne skôr ako v decembri.

„K Švédsku sa nechcem vyjadrovať, ale je pravda, že mi volali z Košíc. Rád by som sa niekde rozohral, kým pôjdem do zámoria. Momentálne s tým však nič neurobím,” povedal Jaroš. „Je ťažké byť tak dlho bez súťažných zápasov. Chýba mi aj hokejová kabína. Keby sme sa dohodli na zmluve skôr, je možné, že niekde v Európe začnem.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 24. 09. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL