Podpíšu Blues zmluvu s Pietrangelom a potom ho vymenia?

Pierre LeBrun z The Athletic si myslí, že jednou z ciest, akou by tímy mohli chcieť získať obrancu Alexa Pietrangela je cez scenár, pri ktorom predĺži zmluvu so St. Louis, ktoré ho následne vymenení.

Takýto scenár by tímom dal možnosť ponúknuť mu osemročnú zmluvu namiesto sedemročnej, ktorá bude limitom, ak by ho mali získať cez trh s voľnými hráčmi, ktorý sa otvorí už 9. októbra.

Podľa LeBruna by výhody pre všetky strany boli významné. Hráč získa o rok dlhšiu zmluvu a z dlhodobého hľadiska aj viac peňazí. Tím, ktorý by ho získal, by pri dlhšej zmluve znížil jeho priemerný ročný zárobok a St. Louis by získal nejaké protihodnotu namiesto toho, aby za hráča nezískal nič.

„Verím, že St. Louis by bolo k tomu otvorené. Ale nie za omrvinky. Inými slovami, voľba v treťom kole draftu stačiť nebude,“ poznamenal LeBrun.

„Ak by som mal hádať, Blues by žiadali prvé kolo. Nie som si istý, koľko tímov by bolo ochotných zaplatiť takú cenu. Uspeli by s druhým kolom? Alebo, vzhľadom na problémy s platovým stropom, ktoré niektoré tímy majú, by tam bol hráč zo zostavy, ktorý by Blues vyhovoval?“

Toronto Maple Leafs, Vegas Golden Knights, Florida Panthers a Calgary Flames sú tímy, o ktorých sa špekuluje, že majú záujem, pričom Maple Leafs sú tímom, ktorých by si Pietrangelo zrejme vybral. V súčasnej zmluve má klauzulu o nevymeniteľnosti, pričom pri tomto scenári by novú musel podpísať do otvorenia trhu.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 25. 09. 2020 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL