Coyotes musia byť „veľmi kreatívni“, ak si chcú udržať Taylora Halla

Čerstvo najatý generálny manažér tímu Arizona Coyotes, Bill Armstrong, pre ligový web priznal, že udržať si potenciálneho neobmedzeného voľného hráča Taylora Halla nebude jednoduché.

„Museli by sme byť veľmi kreatívni, aby sme ho udržali v Arizone. Bude to niečo, čo preskúmame. Nikdy neodvrátime našu pozornosť od takého talentovaného hráča,“ povedal Armstrong.

„Je to čertovsky dobrý hráč, ale musíme preskúmať naše možnosti. Sú veci, ku ktorým dôjde medzi terajškom a trhom s voľnými hráčmi. My preskúmame všetko.“

Coyotes už urobili niekoľko ponúk Hallovi, ale dvadsaťosemročný krídelník môže byť najžiadanejším útočníkom na trhu s voľnými hráčmi a niekoľkokrát povedal, že jeho prioritou je hrať za tím, s ktorým by vyhrával.

Arizona sa vďaka rozšírenému formátu dostala v tomto roku do play-off po prvýkrát od roku 2012 a Hall od svojho draftovania v roku 2010 odohral k dnešnému dňu len 14 zápasov play-off. Za sebou má sedemročnú zmluvu v hodnote 6 miliónov amerických dolárov ročne.

Nová zmluvy by mala byť významne lukratívnejšia, čo tiež neuľahčuje život Arizone, ktorý má pre budúci ročník momentálne k dispozícii len 1,1 milióna amerických dolárov pod platovým stropom. Aj preto sa často spájala so špekuláciami, že by mohla niektorých svojich hráčov vymeniť.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 25. 09. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL