Hedman sa blíži k rekordu NHL. Paul Coffey mu fandí

Hviezdny obranca tímu Tampa Bay Lightning, Victor Hedman, zažíva vydarené play-off a vo finálovej sérii proti Dallasu nebojuje len o Stanleyho pohár, ale aj historický rekord NHL v počte strelených gólov v jedinom play-off.

Hedman pomohol k výhre 5:2 v treťom zápase finále svojím 10. gólom v tohtoročnom play-off. Už len jeden mu chýba k vyrovnaniu Briana Leetcha a dva k vyrovnaniu absolútneho ligového rekord, ktorý v roku 1985 stanovil v drese Edmontonu Paul Coffey. A ten teraz Švédovi fandí, aby jeho rekord zlomil.

„Dúfam, že sa mu to podarí,“ skonštatoval Coffey.

Hedman, ktorý bol v tomto roku po štvrtý raz po sebe nominovaný na Norrisovu trofej, si získava pozornosť novinárov, legiend, spoluhráčov i protihráčov. Okrem 10 gólov má po 22 dueloch na konte aj 10 asistencií.

„Vyrástol do beštie, ktorou je teraz. Je to hráč, na ktorého sa veľmi spoliehame. Som vďačný za to, že je v našom tíme,“ hovorí spoluhráč Tyler Johnson.

Pre Hedmana sú individuálne ocenenia a rekordy druhoradé. Jemu záleží len na jednom úspechu – zisku Stanleyho pohára, ktorý sa v tomto roku snaží získať po prvýkrát.

„Nie sme tu pre naše osobné štatistiky. Sme tu pre jedinú vec a tou je zisk Stanleyho pohára,“ tvrdí Hedman. „Samozrejme, že ma teší, ako sa veci vyvíjajú, ale na konci dňa je to len o tom, aby som pomohol tímu vyhrať a nezáleží na tom, či je to gólom alebo zblokovanou strelou. Cieľ je stále rovnaký.“

Norrisovu trofej v tomto roku Hedman nezískal, ale stále má šancu získať najcennejšiu kolektívnu trofej a k nej aj ešte jednu individuálnu. Stal sa totiž popredným adeptom na zisk Conn Smythe Trophy pre najužitočnejšieho hráča play-off.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 25. 09. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL