Columbus vraj zvažuje, že by sa zbavil Wennberga

Vyzerá to tak, že niekdajšia voľba z prvého kola draftu sa ofenzívne skôr zhoršuje, ako by sa zlepšovala. Z toho dôvodu sa špekuluje, že by tím Columbus Blue Jackets mohol vykúpiť zo zmluvy útočníka Alexa Wennberga.

V piatok sa otvorilo prvé z dvoch okien medzisezónneho obdobia na vykupovanie hráčov zo zmlúv a Aaron Portzline z The Athletic informuje, že podľa jeho zdrojov zvažujú Blue Jackets vykúpenie Wennberga. Generálny manažér Jarmo Kekäläinen to nekomentoval, ale z finančného pohľadu by to dávalo zmysel.

„Pretože mal Wennberg v júni len 25 rokov, tak by mu po vykúpení zo zmluvy musel Columbus vyplatiť len jednu tretiny peňazí počas zvyšných troch rokov jeho zmluvy. Po tomto období by to stálo tím dve tretiny. Wennbergov cap-hit je 4,9 milióna dolárov, ale v posledných troch rokoch zmluvy zarobí 5,35 milióna ročne alebo 16,05 milióna dolárov dokopy,“ skonštatoval Portzline.

„Ak by ho Blue Jackets vykúpili zo zmluvy teraz, dĺžili by mu len jednu tretinu, čiže 5,35 milióna dolárov. Keď to rozložíte na šesť rokov – dva na každý zvyšný rok zmluvy – znamená to, že by Columbus platil Wennbergovi 891 667 dolárov ročne do konca sezóny 2025/26.“

Wennberg zaznamenal v sezóne2016/17 13 gólov a 59 bodov. Po nej podpísal šesťročnú zmluvu. Odvtedy však jeho produktivita klesala a v 57 stretnutiach uplynulej sezóny dosiahol len päť gólov a 22 bodov. V play-off sa mu darilo lepšie s dvoma gólmi a troma asistenciami v 10 stretnutiach.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 26. 09. 2020 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL