Mohol by Kovaľčuk skončiť v Ottawe?

Tím Ottawa Senators by chcel pre budúci ročník priviesť do tímu veterána, ktorého skúsenosti by boli cenné pre relatívne mladé jadro tímu. Podľa TSN 1200 má pritom tím z hlavného mesta Kanady záujem o ruského útočníka Iľju Kovaľčuka.

Tridsaťsedemročný Rus mal zaujímavú sezónu 2019/20. Začal ju v Los Angeles, kde zaznamenal deväť bodov (3+6) a 10 „mínusiek“ v 17 zápasoch. Kalifornský tím ho vykúpil potom zo zmluvy a on podpísal ročný kontrakt s Montrealom. Zaň odohral 22 duelov s 13 bodmi (6+7) a šiestimi „pluskami“.

Canadiens neboli na ceste do play-off, a tak Kovaľčuka vymenili do Washingtone, kde dostal šancu zabojovať o titul. Pred prerušením ročníka zaň odohral sedem zápasov so ziskom gólu a troch asistencií. V ôsmich dueloch play-off potom zaznamenal len jednu asistenciu a jeho púť skončila v prvom kole.

Jeho cenné skúsenosti nezahŕňajú len NHL, v ktorej absolvoval 926 zápasov so ziskom 876 bodov (443+433). Úspešne pôsobil aj v KHL a svoju vlasť reprezentoval na svetových šampionátoch a olympijských hrách, z ktorých má aj bohatú medailovú zbierku. Je aj olympijským víťazom a dvojnásobným majstrom sveta.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 26. 09. 2020 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL