Hörnqvista výmena zaskočila. Vzdať sa klauzuly bolo pre neho ľahké

Útočník Patric Hörnqvist bol prekvapený, keď sa dozvedel, že ho tím Pittsburgh Penguins chce vymeniť do tímu Florida Panthers, no nakoniec jeho rozhodnutie odobriť výmenu nebolo až také náročné.

„Toto sa objavilo a zaskočilo ma to, pretože som mal klauzulu o nevymeniteľnosti. Keď som sa však dozvedel, že ma Pittsburgh už nechce a Florida ma skutočne chce, tak to bola pre mňa a moju rodinu ľahká voľba. Som super nadšený, že tam idem a že tímu pomôžem k nejakým výhram,“ povedal Hörnqvist pre Pittsburgh Post-Gazette.

O výmena, ktorou Penguins získali obrancu Mikea Mathesona a útočníka Coltona Scevioura, sa najskôr informovalo v stredu. Realitou sa však stala až vo štvrtok, pretože švédsky reprezentant sa musel ešte vzdať svojej klauzuly o nevymeniteľnosti.

„Bolo to samozrejme trochu bláznivé. Bola to pre mňa a moju rodinu ťažká situácia, keď vás to trochu aj zaskočí. Keď viete, že máte klauzulu o nevymeniteľnosti, tak nepremýšľate, že by sa mohla taká otázka objaviť. Keď sa tak stalo, využil som svoj čas, aby som si prešiel každým scenárom,“ poznamenal Hörnqvist.

Tridsaťtriročný veterán strávil v Pittsburghu posledných šesť rokov svojej kariéry a pomohol mu aj k zisku dvoch Stanleyho pohároch v rokoch 2016 a 2017. Predtým pôsobil šesť rokov v Nashville, ktorý ho draftoval z 230. miesta v roku 2005.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 26. 09. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL