Uvidíme už dnes výmenu Toreyho Kruga?

Obranca Torey Krug, ktorému 9. októbra vyprší zmluva a bude môcť byť neobmedzeným voľným hráčom, by mohol opustiť tím Boston Bruins už tento týždeň, najskôr v pondelok. Tvrdí to Rear Admiral z Barstool Sports.

Záujem o práva na šikovného obrancu majú pritom najmä tímy Colorado Avalanche, Detroit Red Wings, Florida Panthers a Vegas Golden Knights. Zisk jeho práv by im umožnil mať náskok pred konkurenciou a rokovať s hráčov o zmluve pred tým, ako vstúpi na trh s voľnými hráčmi.

Táto výmena by pomohla stanoviť latku aj pre iných obrancov, ktorým končia zmluvy, ako je napríklad aj Alex Pietrangelo zo St. Louis. Inými zvučnými hráčmi, ktorých práva by mohli byť vymenené, sú aj brankár Braden Holtby z Washingtonu či útočník Taylor Hall z Arizony.

Krug strávil celú kariéru v Bostone a údajne od Bruins dostal minulý týždeň ponuku v štýle „ber alebo nechaj tak“. Špekuluje sa, že z jeho strany je požiadavka na najdlhšiu možnú zmluvu s ročným plat, ktorý by atakoval 8 miliónov amerických dolárov.

Dvadsaťdeväťročný rodák z amerického Michiganu zaznamenal v 61 zápasoch uplynulej sezóny 49 bodov (9+40) a 13 dueloch dohrávky pridal šesť asistencií. V kariére už odohral 523 duelov so ziskom 337 bodov (67+270). V play-off si pripísal 52 bodov (11+41) v 75 stretnutiach.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 28. 09. 2020 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL