Andrej Sekera chce pokračovať v kariére. Zranenie bolo v pohode

Slovenský obranca Andrej Sekera sa ani vo svojej trinástej sezóne v NHL nedočkal Stanleyho pohára. Delili ho od neho len dve výhry. A hoci je z vyraďovacích bojov unavený, už teraz vie povedať, že korčule vešať na klinec neplánuje.

Bojnický rodák sa v 34 rokoch môže stať neobmedzeným voľným hráčom po tom, čo mu vyprší ročný kontrakt, ktorý podpísal vlani s Dallasom. Za Stas odohral 57 zápasov so ziskom ôsmich bodov (2+6) a v dohrávke pridal 27 duelov so ziskom asistencie.

„Ešte to nebalím, určite by som chcel potiahnuť minimálne rok, ale uvidíme, ako sa vyvinie situácia. Nikto nevie, čo bude,“ povedal Sekera pre web SZĽH.

„Trh s voľnými hráčmi sa začne od pondelka, ale kedy sa začne sezóna a či sa začne, to nikto nevie povedať. Ani v akom štýle sa bude hrať. Je tam veľa otázok a bude sa to riešiť za jazdy. Ale určite by som chcel potiahnuť ešte aspoň rok tu a uvidíme, čo prinesie budúcnosť.“

Niekdajší hráč Buffala, Caroliny, Los Angeles či Edmontonu sa v závere finále zviditeľnil tým, že sa v piatom zápase série proti Tampe vrátil po vynechaní jednej tretiny do akcie po tom, čo ho poranila strela súpera. A hoci jeho štart v šiestom zápase bol neistý, nakoniec nechýbal ani v ňom.

„Nebolo to nič, čo by doktori nevedeli vyriešiť nejakými doplnkami či pomôckami. Je to play-off o Stanleyho pohár a neviem, kedy sa to ešte bude opakovať. Tu sa ide cez mŕtvoly, či to bolí alebo nebolí. Človek tam chce byť, pomôcť mužstvu a veľa chalanov išlo cez prah bolesti do celej play-off. Takže z moje strany to bolo v pohode,“ poznamenal Sekera.

Sekera má radosť z toho, že Stanleyho pohár získal jeho krajan Erik Černák. Teraz sa však už teší na rodinu, manželku a syna. Predpokladaný návrat domov by mal byť piatok. S tímom sa ešte musel vrátiť do Dallasu, kde podstúpi výstupnú lekársku prehliadku a pohovory s trénermi a vedením tímu.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 30. 09. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL