Lightning už pracujú na tom, aby si mohli udržať Černáka a spol.

Tím Tampa Bay Lightning má troch potenciálnych obmedzených voľných hráčov, o ktorých by nechcel prísť. Má však aj obmedzený platový rozpočet a existuje tu hrozba od iných tímov. Preto generálny manažér Julien BriseBois dlho zisk Stanleyho pohára neoslavoval.

Pierre LeBrun z TSN informuje, že BriseBois nestráca žiaden čas a už sa chopil telefónu, aby sa snažil získať miesto v platovom rozpočte pre nové zmluvy Michaila Sergačova, Anthonyho Cirelliho a Erika Černáka.

Floridský tím je vraj pripravený vzdať sa hráčov, ako je Tyler Johnson a potenciálne aj Yanni Gourde, aby miesto pod platovým stropom zvýšil aspoň na desať miliónov amerických dolárov. Problémom je, že množstvo hráčov má vo svojich zmluvách klauzuly o nevymeniteľnosti, čo situáciu komplikuje.

BriseBoise si pritom nemôže dovoliť čakať s novými zmluvami pre spomínanú trojicu hráčov, pretože existuje hrozba, že by Sergačov, Cirelli alebo Černák dostali „offer sheet“ od iného tímu, ktorý by vycítil šancu. Preto je možné, že by Tampa mohla nakoniec aj prekvapiť menom hráča, ktorého v nadchádzajúcich dňoch vymení.

Len pre zaujímavosť, klauzulu o nevymeniteľnosti má až 9 hráčov – Nikita Kučerov, Steven Stamkos, Ondřej Palát, Yanni Gourde, Tyler Johnson, Alex Killorn, Victor Hedman, Ryan McDonagh a Braydon Coburn.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 01. 10. 2020 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL