Rangers dali kvalifikačnú ponuku obrancovi. Pôjde na arbitráž?

Tím New York Rangers podal kvalifikačnú ponuku obrancovi Tonymu DeAngelovi, vďaka čomu si na neho udrží práva. K podpisu zmluvy však strany vraj blízko nemajú a hráč by mohol ísť na arbitráž.

„Vlani získal 53 bodov a mal 12 plusových bodov. Myslel by som si, že bude smerovať na arbitráž. Bude potrebných 5 a viac miliónov ročne, aby sa dohodli pred arbitrážou, “ tvrdí Colby Cohen z ESPN.

DeAngelo má za sebou zmluvu s ročnou hodnotou 925 000 amerických dolárov, takže 5 miliónov dolárov ročne by bol významný nárast. Rangers majú momentálne k dispozícii viac ako 20 miliónov dolárov, ale nové zmluvy potrebuje viacero hráčov, vrátane Alexandara Georgieva, Ryana Stromea, Brendana Lemieuxa či Jespera Fasta.

Dvadsaťštyriročný rodák z New Jersey už vlani súhlasil s lacnejšou jednoročnou zmluvou, a tak je pravdepodobné, že tento rok podobný ústupok neurobí. Najmä po životnej sezóne, v ktorej zaznamenal 15 gólov a 53 bodov v 68 dueloch. Len traja obrancovia boli v lige produktívnejší. Premosťovacia zmluva na dva či tri roky by však nemusel byť mimo hru, najmä, ak by sa strany chceli arbitráži vyhnúť.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 04. 10. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL