Chicago a Colorado sa dohodli na výmene štyroch hráčov

Útočník Brandon Saad a obranca Dennis Gilbert putujú do tímu Colorado Avalanche. Tím Chicago Blackhawks za nich získal obrancov Nikitu Zadorova a Antona Lindholma. Zároveň si však udrží v nasledujúcej sezóne aj jeden milión zo šesťmiliónového Saadovho platu.

Dvadsaťsedemročný Saad, ktorý sa po budúcej sezóne môže stať neobmedzeným voľným hráčom, zaznamenal 33 bodov (21+12) v 58 zápasoch minulej sezóny a v deviatich dueloch dohrávky pridal dva góly a tri asistencie. Minimálne 21 gólov strelil v piatich z posledných šiestich sezón a s Blackhawks získal dva Stanleyho poháre.

Dvadsaťtriročný Gilbert si pripísal gól a dve asistencie v 21 zápasoch, ktoré odohral v minulej sezóne ako „zelenáč“. V nižšej AHL pridal ďalších sedem bodov v 30 stretnutiach.

Zadorov zaznamenal 13 bodov (4+9) v 64 zápasoch minulej sezóny a v 15 stretnutiach play-off pridal tri góly a dve asistencie. V 25 rokoch bol obmedzeným voľným hráčom, ale Blackhawks sa s ním po výmene dohodli na ročnej zmluve v hodnote 3,2 milióna dolárov.

Rovnako starý Lindholm si pripísal jednu asistenciu v štyroch zápasoch NHL, ktoré odohral v minulej sezóne. Ďalších 45 zápasov absolvoval v AHL, kde si pripísal gól a dve asistencie.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 11. 10. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL