Lafreniere podpísal s Rangers zmluvu. Do juniorky sa nevráti, poznáme jeho číslo

Talentovaný krídelník Alexis Lafreniere, ktorý bol v tomto roku draftovou jednotkou, podpísal deň po svojich devätnástich narodeninách trojročnú nováčikovskú zmluvu s tímom New York Rangers.

„Bol to skutočne ľahký proces. Pracovali sme s jeho agentom a veci sa doriešili skutočne rýchlo,“ vyhlásil generálny manažér Jeff Gorton.

Ten tiež informoval, že Lafreniere sa nevráti k svojmu juniorskému tímu Rimouski z QMJHL a newyorský tím sa bude tešiť, ako sa k nemu pripojí na novembrovom tréningovom kempe.

„Samozrejme, že sme nadšení, že ho máme pod zmluvou a stal sa Rangerom a všetko okolo toho. Tešíme sa na to, ako ho prvýkrát budeme môcť vidieť na ľade,“ poznamenal Gorton.

Lafreniere bol v dvoch rokoch po sebe najužitočnejším hráčom QMJHL i hráčom roka v celej CHL, čo pred ním dokázal aj Sidney Crosby. V 52 zápasoch minulej sezóny nazbieral 112 bodov (35+77).

Kanadský mladík si tiež vybral číslo, ktoré bude nosiť na drese. Bude to číslo 13, ktoré bude nosiť ako 114. hráč histórie NHL a deviaty u Rangers. Jeho typickú jedenástku nemohol využiť, pretože je na Manhattane vyradená na počesť Marka Messiera.

Got drafted first overall ☑️
Turned 19 ☑️
Signed his first pro contract ☑️

Pretty decent week for @Alexlaff13. pic.twitter.com/ojWj4TvpXs

— New York Rangers (@NYRangers) October 12, 2020



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 13. 10. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL