Stamkos sa zranil tesne pred gólom. Postihla ho aj rodinná tragédia

Kapitán tímu Tampa Bay Lightning, Steven Stamkos, vstupoval do tréningového kempu pred dohrávkou s tým, že nehral od 25. februára. Keď začal s prípravou, utrpel zranenie, pre ktoré odohral len jeden zápas z finálovej série. A v ňom si zranenie ešte zhoršil.

Stamkos odohral len tri striedania a v tom poslednom strelil gól. Po ňom však už nehral. O tom, že sa stalo niečo zlé, pritom už vedel aj vtedy, keď sa so spoluhráčmi tešil zo zvýšenia vedenia na 2:0, ktoré nakoniec pomohlo k výhre nad Dallasom.

„Pri vstupe do pásme sa ma Esa Lindell snažil vyblokovať. Ja som urobil manéver doprava, aby som sa mu vyhol, ale pocítil som, ako sa moje brušné svalstvo umiestnené veľmi blízko k ľavej strany slabín roztrhlo. Od toho momentu som si uvedomoval, že sa stalo niečo hrozné,“ prezradil Stamkos.

„Aby som bol úprimný, vedel som, že moja sezóna skončila. Vedel som však tiež, že mám na hokejke puk a že musím pokračovať minimálne do konca tej akcie. Vystrelil som a padlo to tam. Potom už mám prázdno. Pamätám si iba, ako ku mne prišiel Pat Maroon, aby ma objal.“

Stamkos okrem fyzickej bolesti zažil počas dohrávky aj emocionálnu. Ešte, keď bol jeho tím v Toronte, mu zavolala tehotná manželka s tým, že v 21. týždni tehotenstva potratila.

„Prišiel som domov a čelili sme neskutočne náročnému utrpeniu. Bolo to pravdepodobne to najhoršie, čo som v živote zažil. Cítil som, že musím čeliť tejto situácii s mojou manželkou. Nikto to skutočne nedokáže pochopiť, kým niečo podobné nezažije,“ povedal Stamkos.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 19. 10. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL