Hrivíkovi a Cehlárikovi sa stále darí: Jeden vedie ligu, druhý má k tomu blízko

Nebol to len vydarený úvod ročníka. Slovenskí útočníci Marek Hrivík a Peter Cehlárik pokračujú vo švédskej SHL vo výbornej forme dodnes.

V utorkovom zápase obaja zaznamenali po góle a asistencii, aby pomohli k výhre Leksandu 3:2 po predĺžení nad Djurgardenom. Obaja pritom patria medzi ligovú elitu.

Hrivík je dokonca najproduktívnejším hráčom prestížnej európskej súťaže, keď si v deviatich zápasoch pripísal 17 bodov za štyri góly a 13 asistencií. Ďalší v poradí, spoluhráč Carter Camper, na neho stráca dva body.

Cehlárik je v ligovom bodovaní na piatom mieste s 12 bodmi, ale strelil už šesť gólov, s ktorými zdieľa druhé miesto v poradí strelcov. Viac gólov – sedem – strelil len spomínaný Camper.

Dvadsaťdeväťročný Hrivík si v organizáciách Rangers a Flames vybojoval príležitosť zahrať si v NHL a v 24 zápasoch zaznamenal tri asistencie. V ročníku 2018/19 sa vrátil do Európy.

Dvadsaťpäťročný Cehlárik bol draftovaný v roku 2013 Bostonom z 90. miesta a zahral si zaň 40 zápasov so ziskom piatich gólov a šiestich asistencií. Pre návrat do Európy sa rozhodol po uplynulej sezóne a stále nevzdal svoj boj o NHL, kde mu nedávno Bruins predložili kvalifikačnú ponuku a udržali si tak na neho práva.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 21. 10. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL