Tippett verí, že Puljujärvi je teraz iným hráčom

Hlavný tréner tímu Edmonton Oilers, Dave Tippett, verí, že jeho klub dostane vylepšenú verziu Jesseho Puljujärviho, keď sa fínsky útočník v novej sezóne opätovne pripojí k mužstvu.

„Sledujete ho, ako hrá v súčasnosti, a vidíte, že je to odlišný hokejista. Práve teraz je dominantným hráčom vo fínskej lige,“ povedal Tippett.

„Jeho angličtina je dobrá a nevie sa dočkať návratu sem, aby ukázal, že môže byť dobrým hráčom v najlepšej lige sveta. Myslím si, že získame omnoho lepšieho hráča, keď sem príde tentoraz.“

Puljujärvi zaznamenal 24 gólov a 53 bodov v 56 zápasoch, ktoré odohral v minulej sezóne vo fínskej Liige. V ligovom bodovaní obsadil nakoniec štvrté miesto.

Oilers s ním tento mesiac podpísali dvojročnú zmluvu v hodnote 2,35 milióna dolárov a zostal na hosťovaní v Kärpäte, kým sa v zámorí neotvoria tréningové kempy.

Štvrtý draftovaný hráč v roku 2016 odohral doteraz v NHL 139 zápasov, v ktorých strelil 17 gólov a nazbieral 37 bodov. Pre návrat domov sa rozhodol vlani, keď tím nedokázal vyhovieť jeho žiadosti o výmenu.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 22. 10. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL