Pietrangelo o návratoch do St. Louis: Vždy to bude emocionálne

Obranca Alex Pietrangelo si vo svojej kariéry zahrá ešte len za druhý tím v rámci NHL. Už ako člen tímu Vegas Golden Knights sa cíti byť pripravený na skúsenosti, ktoré zažije v budúcich rokoch pri návrate do St. Louis.

„Určite to bude emocionálne, vždy je tomu tak, keď sa dostanete do takých situácií, určite to nebude ľahké,“ povedal Pietrangelo pre NHL Network.

„Pozrite, ja som tu stretol svoju ženu, ona odtiaľto pochádza, máme tu rodinu, je tam veľa vecí, ktoré nás viažu k tomuto mestu. Ja tu však budem mať prácu, keď sem prídem a budem tu hrať. Bude to dlhý čas emocionálne, nie len prvýkrát, čo sem prídem. Bude to emocionálne zakaždým.“

Tridsaťročný Kanaďan strávil celú kariéru v St. Louis, ktoré ho draftovalo v roku 2008 z celkového štvrtého miesta. Kapitánom Blues bol od roku 2016 a pomohol im aj k zisku prvého Stanleyho pohára v roku 2019.

Ako neobmedzený voľný hráč podpísal tento mesiac sedemročnú zmluvu v hodnote 61,6 milióna amerických dolárov s Vegas. Lúčenie s jeho starým pôsobiskom nebolo ľahké, no vie, že keď príde na zápasy, nebude čas na emócie.

„Vyrástol som tu ako hráč aj ako človek. Stále tu mám rodinu a priateľov. Som si istý, že aj oni budú na zápasoch. Všetko to príde do hry, ale som si istý, že hneď, ako sa zápas začne, tak mi to tí chlapci nedarujú a bude to pre mňa budíček,“ skonštatoval Pietrangelo, ktorý odohral za St. Louis 758 zápasov so ziskom 109 gólov a 341 asistencií.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 23. 10. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL