Veľká rakúska nádej je už pod zmluvou

Šikovný útočník Marco Rossi podpísal v piatok trojročnú nováčikovskú zmluvu s tímom Minnesota Wild, ktorý ho draftoval v tomto roku z celkového 9. miesta.

Rossi nazbieral 120 bodov (39+81) v 56 zápasoch minulej sezóny OHL, v ktorej hrával za Ottawu. Juniorskú ligu viedol v počte asistencií a bodov, pričom bol vyhlásený aj za Najmimoriadnejšieho hráča roka.

Devätnásťročný Rakúšan bol prvým Európanom, ktorý viedol bodovanie CHL od ročníka 2005/06, v ktorom to dokázal Alexander Radulov. Rossi sa následne stal piatym hráčom zo svojej krajiny, ktorý bol draftovaný v prvom kole – vyššie bol vybraný len Thomas Vanek (2003, 5. miesto).

„Verí si. Vsádza na seba. Ak by dokázal prísť a hrať dostatočne dobre, môže sa dostať do tímu. Ak nie, prídeme na to, čo bude pre neho najlepšie. Páči sa mi, že má takú sebadôveru,“ poznamenal generálny manažér Bill Guerin.

A dream comes true. Can’t be more happy to sign my first NHL contract with the @mnwild. Thank you to my family who sacrificed so much for me and thank you to anyone else who helped me along this way. #mnwild 💚🤍 pic.twitter.com/M1IGutahW9

— Marco Rossi (@marcorossi2383) October 23, 2020



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 24. 10. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL