Mohol by byť Duncan Keith vymenený?

Hoci generálny manažér tímu Chicago Blackhawks, Stan Bowman, povedal, že nikto zo štvorice hráčov z jadra tímu – Patrick Kane, Jonathan Toews, Duncan Keith či Brent Seabrook – nebude vymenený, v skutočnosti by to nemusela byť pravda.

Podľa Marka Lazerusa z The Athletic by tím z „veterného mesta“ mohol opustiť Keith, ktorého meno sa objavovalo v špekuláciách aj pred oboma z posledných dvoch prestupových uzávierok.

Lazerus dodáva, že skúsený obranca chce vyhrávať a hoci by bol rád, ak by to bolo s Blackhawks, nemusel by byť veľmi trpezlivý v organizácii, ktorá otvorene priznala vstup do prestavby.

„Chcem tu byť. Chcem však aj získať Stanleyho pohár,“ povedal nedávno Keith. „Už som ho vyhral, v Chicagu sa mi páči a nechcem ísť nikam. Mali by sme sa snažiť získať ho? Sme Blackhawks, no nie? Poďme na to.“

Podľa Lazerusa by o Keitha bol v ostatných tímoch veľký záujem, ak by bol dostupný na výmenu. Stále je to obranca do prvých dvoch párov, ktorý dokáže hrať veľké minúty a jeho kontrakt by nebol pre viacero tímov problémom. Jeho „cap-hit“ je 5,538 milióna dolárov, no skutočný plat bude v nasledujúcich troch sezónach 2,65 milióna dolárov, 2,1 milióna dolárov a 1,5 milióna dolárov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 25. 10. 2020 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL