Tri tímy, v ktorých by mohol zakotviť Jimmy Howard?

Detroit sa rozhodol uzavrieť dekádu trvajúcu éru, keď minulý mesiac oznámil, že nepredĺži zmluvu s Jimmym Howardom. Napriek tomu, že má americký brankár za sebou štatisticky najhoršiu sezónu kariéry, chce stále pokračovať v chytaní.

Už skoro každý brankár, ktorý bol k dispozícii na trhu s voľnými hráčmi, našiel svoje nové pôsobisko, no Howard stále zostáva k dispozícii. Michael Whitaker z Detroit Sports Nation vymenoval tri tímy, ktoré by v jeho prípade mohli pripadať stále do úvahy:

Chicago Blackhawks
Blackhawks sa tiež rozhodli ukončiť jednu éru, keď sa vzdali Coreyho Crawforda. Momentálne tvoria tandem prvého tímu Malcolm Subban, ktorý ešte nikdy nebol v NHL jednotkou, a Collin Delia, ktorý tiež nepatrí k overeným brankárom. Howard by mohol na jeden rok prísť za lacný peniaz poskytnúť bránkovisku hĺbku aj dvadsaťšesťročným gólmanov mentorstvo.

Boston Bruins
Táto možnosť je závislá na tom, čo Bruins urobia s dlhoročnou jednotkou Tuukkom Raskom, ktorý nečakane opustil tím počas dohrávky a už sa jeho meno spájalo s výmenami. Ak by sa do Bostonu nevrátil, Bruins by pravdepodobne dôverovali Jaroslavovi Halákovi, ku ktorému by však potrebovali overeného náhradníka. Howard by mohol byť lacnou voľbou pre odchytanie 25-30 zápasov.

Anaheim Ducks
Nespochybniteľnou jednotkou kalifornského tímu je John Gibson. Tím zatiaľ nepredĺžil zmluvu s Ryanom Millerom a ak by sa veterán v budúcej sezóne do Anaheimu nevrátil, Howard by ho mohol v pozícii dvojky zastúpiť a poskytnúť 25-30 zápasov, ktoré bežne Gibson necháva svojim náhradníkom.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 26. 10. 2020 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL