Hawkins: Zdeno Chára je pre Bruins lepší, ako alternatívy

Tím Boston Bruins by mal podpísať novú zmluvu so slovenským obrancom Zdenom Chárom. A nemalo by to byť len pre zásluhy, ale aj pre to, čo veterán stále môže tímu na ľade poskytnúť. Myslí si to Matt Hawkins z Causeway Crowd.

„Niet pochýb o tom, že obranca a kapitán Bostonu Zdeno Chára nie je rovnakým hráčom, akým býval. Avšak, po odchode Toreyho Kruga vyzerá ľavá strana obrany Bruins bez štyridsaťtriročného hokejistu ohromne slabo,“ poznamenal.

Chára je stále platný. V poslednej sezóne vynechal len dva zápasy, pričom hrával cez 21 minút na zápas. Nazbieral aj 14 kanadských a 26 plusových bodov. Pozične nebol taký skvelý a nepatrí medzi najrýchlejších korčuliarov, no stále je platný smerom dozadu.

Bruins majú bez neho šesť ľavorukých obrancov – Matta Grzelcyka, Johna Moorea, Jeremyho Lauzona, Jakuba Zbořila, Urha Vaakanainena a Jacka Ahcana. S výnimkou Grzelcyka podľa Hawkinsa nie sú ostatné alternatívy lepšie, ako Chára pod lacným, ročným kontraktom.

„Ak predĺži zmluvu, pravdepodobne dostane odlišnú úlohu a bude hrať buď v druhom, alebo v treťom páre. No, bez ohľadu na to, aká bude jeho úloha, je lepšou alternatívou ako ktokoľvek iný, koho majú Bruins pre ľavú stranu – s výnimkou Grzelcyka, samozrejme,“ poznamenal Hawkins.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 26. 10. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL