Kovaľčuk chce zostať v NHL. Trpezlivo čaká na vhodnú príležitosť

Iľja Kovaľčuk údajne dostal ponuku pokračovať v kariére v Kontinentálnej hokejovej lige, no jeho cieľom zostáva naďalej hranie v kanadsko-americkej NHL, kde trpezlivo čaká na nájdenie si nového pôsobiska.

Tridsaťsedemročný ruský útočník je neobmedzeným voľným hráčom po svojej 13. sezóne v Národnej hokejovej lige a chce si byť istý, že sa pred ďalším ročníkom ocitne v správnej situácii.

„Trénujem, aby som sa udržal vo forme. Neustále sa rozprávam s (agentom) Patom (Brissonom), udržuje ma informovaného. Neponáhľam sa však. Pokúsime sa nájsť to správne miesto, aby som tam zapasoval a bolo to dobré pre každého,“ povedal pre The Athletic.

Kovaľčuk má za sebou pestrú sezónu. Začal ju v Los Angeles, ktoré s ním v decembri rozviazalo kontrakt. Potom sa postavil na nohy v Montreale, ktorý ho pred prestupovou uzávierkou vymenil do Washingtonu, s ktorým absolvoval aj play-off.

Vo vyraďovacích bojoch sa Washingtonu príliš nedarilo, a tak sa Kovaľčukov sen o Stanleyho poháre opäť nenaplnil. Na sklonku kariéry sa ho však nevzdáva, a práve preto sa snaží zotrvať v zámorí a to v tíme, ktorý má šancu byť šampiónom.

„Áno, to je presne to, čo chcem. Ale v tom by mali byť zainteresované obe strany, nie len jedna. To je tiež veľmi dôležité,“ poznamenal Kovaľčuk, ktorý od návratu do NHL odohral 110 zápasov so ziskom 26 gólov a 60 bodov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 28. 10. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL