AHL posúva štart svojej sezóny, OHL začne vo februári

Nižšia Americká hokejová liga má nový cieľový dátum pre štart sezóny 2020/21. Prestížna juniorská súťaž OHL sa medzitým rozhodla, kedy odštartuje svoj ročník a ako k nemu pristúpi.

Rada guvernérov AHL v stredu rozhodla, že plánovaný termín štartu nového ročníka posunie zo 4. decembra 2020 na 5. februára 2021. Zástupca komisára NHL Bill Daly povedal, že na plánovanie sezóny NHL to nebude mať žiaden vplyv.

OHL zase podľa Jeffa Mareka zo Sportsnet odštartuje svoj ročník 4. februára. Bude zhustený a bude pozostávať len zo 40 zápasov. Bežne sa v základnej časti hráva 68 duelov.

Do play-off sa dostanú len štyri tímy z každej konferencie, zvyčajne to býva osem. Ročník by mal skončiť 16. mája, pretože na 17. až 27. júna je plánovaný Memorial Cup.

Tréningové kempy začnú 23. januára aj s Európanmi, ktorí musia prísť do Kanady už 8. januára, aby strávili čas aj v karanténe. Tímy odohrajú 1-2 prípravné zápasy.

Rozpis ešte nie je známy, ale je možné, že tímy budú hrávať proti obmedzenému počtu súperom – štyroch či piatich. Nie je vylúčená ani prítomnosť divákov, no o tom sa ešte bude diskutovať. Rozhodovať sa ešte bude aj o tom, čo sa stane s troma americkými klubmi (Erie, Flint, Saginaw).


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 29. 10. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL