Pandémia ovplyvňuje potenciálne predĺženie zmluvy u Greena

Finančné dopady pandémie nového koronavírusu vplývajú aj na novú zmluvu hlavného trénera tímu Vancouver Canucks, Travisa Greena.

„Rozprávali sme sa a budeme na tom pracovať aj naďalej, ale každý momentálne vyčkáva a my v tom nie sme ako jediný tím. Každý je práve teraz senzitívny. Bude dôležité vyjsť z tohto s trénerom, ktorý zo svojich hráčov dokáže získať to najlepšie,“ povedal generálny manažér Canucks Jim Benning.

Vancouver najal Greena v roku 2017 po tom, čo strávil štyri roky v záložnom tíme z Uticy v nižšej AHL. V súčasnej zmluve, ktorá mu vypláva milión dolárov ročne, má platný už len jeden rok.

V minulej sezóne doviedol Green prvýkrát Canucks do play-off a dokonca ich doviedol k ich prvej úspešnej sérii od roku 2011, keď v prvom kole vyradili obhajcu titulu zo St. Louis.

Štyridsaťdeväťročný kormidelník bol trénerom tímu počas prestavby, ktorá prebehla rýchlejšie, ako sa čakalo. Jeho vplyv na mladíkov z jadra je jedna z vecí, ktoré tešia Benninga.

„Travis necháva mladíkov, aby držali na hokejkách puk , pokiaľ neopakujú tie isté chyby. Necháva ich byť kreatívnymi a drží sa určitých defenzívnych štandardov a zodpovednosti. Má schopnosť komunikovať a získať z hráčov to najlepšie. Je pre nás dôležitý, pretože máme v tíme mladíkov, ktorých sa snažíme vychovať,“ dodal generálny manažér.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 03. 11. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL