Mohli by sa Islanders rozlúčiť s Jordanom Eberlem?

Už skôr bolo zrejmé, že tím New York Islanders si nedokáže upísať aj obrancu Ryana Pulocka, aj útočníka Mathewa Barzala bez toho, aby si na to vytvoril priestor pod platovým stropom.

Po podpise zmluvy s Pulockom už vieme, že na hviezdneho Barzala tímu zostalo 3,9 milióna amerických dolárov. Zároveň sa povráva, že sa s Louom Lamoriellom ústne dohodli na spolupráci aj Matt Martin, Andy Greene a Cory Schneider.

Arthur Staple z The Athletic tak uvažuje, aké možnosti Lamoriello má, aby vytvoril miesto pre zmluvy spomínaných štyroch hráčov. Podľa neho by sa generálny manažér mohol odhodlať k drastickému kroku, akým by bolo vykúpenie zo zmluvy Jordana Eberleho, Josha Baileyho alebo Nicka Leddyho.

Eberle by mohol poskytnúť najviac úľavy v rozpočte, ale Staples si myslí, že vykúpenie hráča, ako je on, nie je niečo, čo by Islanders chceli urobiť.

„Vykúpenie Eberleho dá Islanders navyše 2 milióny dolárov a pár drobných. Ak by to smerovalo rovno do zmluvy pre Barzala, potom by prišli o útočníka z prvých troch útokov a nemali by peniaze na jeho nahradenie,“ poznamenal s tým, že ak by Barzal nepodpísal zmluvu s 10-milińovým platom, tím by tak ďaleko zájsť nemusel.

Islanders by sa mohli s Barzalom dohodnúť na premosťovacom kontrakte a pozrieť sa aj na iné možnosti, ako je vykúpenie zo zmluvy Johnnyho Boychuka či Andrewa Ladda. Tých by sa mohli pokúsiť aj vymeniť, no k tomu by museli pridať ešte nejaké aktíva, ktoré by ostatné tímy zaujali.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 06. 11. 2020 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL