Slovenská nádej Flames by mohla prísť o zámorskú porciu sezóny

Sezóna NHL nezačne skôr ako v januári a sezóna nižšej AHL skôr ako vo februári. Práve v nej by svoj druhý profesionálny ročník v zámorí mal odštartovať slovenský útočník Martin Pospíšil. Všetko by však mohlo byť inak.

Nádej tímu Calgary Flames sa počas pandémie rozhodla stráviť čas na hosťovaní v extraligových Košiciach. V prvých ôsmich zápasoch zaznamenala päť gólov a jednu asistenciu. V drese Stocktonu by chcela bojovať o šancu v NHL, no teraz je otázne, či vôbec ročník v zámorí absolvuje.

„Mám odtrhnutú šľachu v ramene a aktuálne riešim to, či pôjdem na operáciu, alebo v takom stave dohrám sezónu. Nie je to nič príjemné,“ prezradil Pospíšil pre denník Šport s tým, že z operácie by sa zotavoval štyri až šesť mesiacov. Už by si tak po nej v tomto ročníku zahrať nemusel.

„Verím, že čoskoro budem vedieť výsledky z Calgary. Na Slovensku mi dali doktori zatiaľ zelenú. Myslím si však, že ak to bude nutné, treba aj niečo pretrpieť a na operáciu pôjdem až po sezóne.“

Ak by nakoniec čoskoro dvadsaťjedenročný zvolenský rodák operáciu odložil a rozhodol sa ísť cestou konzervatívnej liečby, v Košiciach by zotrval do Vianoc a následne by odcestoval do Severnej Ameriky.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 13. 11. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL