Mohol by opustiť Anaheim kapitán Ryan Getzlaf?

Tím Anaheim Ducks údajne telefonicky oslovuje ostatné tímy z NHL so snahou dohodnúť sa na výmene, aby si prečistil rozpočet a dostal sa pod platový strop.

Platový strop zostal na úrovni 81,5 milióna amerických dolárov a generálny manažér Bob Murray čelí situácii, v ktorej túto hranicu prekračuje o takmer 930 000 amerických dolárov.

Murrayovi už dochádzajú možnosti a v špekuláciách sa spomínali Rickard Rakell a Jakob Silfverberg. Podľa Jimmyho Murphyho z Florida Hockey Now by však Ducks mohli zvážiť aj väčšiu výmenu.

Murphy sa pýta, či by nemohol klub opustiť kapitán Ryan Getzlaf. V 35 rokoch má pred sebou posledný rok v zmluve s „cap-hitom“ 8,25 milióna dolárov.

Okrem vysokého „cap-hitu“ je problémom aj skutočnosť, že skúsený útočník má plnú klauzulu o nevymeniteľnosti, ktorej by sa musel vzdať. Ak teda nebude ochotný spolupracovať, nebudú toho môcť Ducks urobiť veľa.

O Getzlafa by však záujem byť medzi konkurenciou mohol. Podľa Murphyho sa na neho už dokonca pýtali zástupcovia troch tímov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 19. 11. 2020 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL