Vyhliadky Slovenska pred MS juniorov? V zámorí píšu o krutej pravde

Predstavenie Slovenska na minuloročných majstrovstvách sveta juniorov nebolo dobré. Vyhnúť sa bojom o záchranu pomohla výhra 3:1 nad Kazachstanom. V tomto roku by to zverenci Róberta Petrovického chceli odčiniť. Veľké šance sa im však nedávajú.

Pozitívnom je, že v tomto roku sa z elitnej kategórie majstrovstiev sveta vypadávať nebude. Negatívom, že vyhliadli Slovenska vyzerajú pochmúrne, ako v zámorí píše Jack Dawkins. V skupine A to pri konkurencii Kanady a Fínska, ale aj Nemecka a Švajčiarska budú mať náročné.

„Medzi hráčmi je niekoľko skutočných talentov, ak ich bude Slovensko ochotné postaviť. Okrem troch hráčov, ktorí už boli v NHL draftovaní (Kňažko, Chromiak, Čajkovič), prídu niektoré z najlepších talentov Slovenska v podobe mladých hráčov, ako sú Nemec, Myklikha a Slafkovský. Je to skutočne len otázka toho, či sa títo chlapci ukážu dobre v kempe a či im slovenskí tréneri budú ochotní dať šancu na turnaji, “ skonštatoval Dawkins ešte predtým, ako sa s reprezentáciou rozlúčil Maxim Čajkovič.

„Krutou pravdou Slovenska jednoducho je, že nemá takú zásoby talentu, ako ich súperi v skupine. Covid-19 predstavuje unikátnu situáciu, pri ktorej Kanada, Fínsko a Nemecko budú schopní postaviť necudne potentné zostavy. Takto to vyzerá tak, že pre Slovensko bude tvrdý oriešok vyhnúť sa poslednému miestu v skupine, a nie to ešte premýšľať o bojoch o medaile.“

Ak by Slovensko dalo šancu niektorým mladíkom s talentom, pre ktorých bude turnaj cennou skúsenosťou, mohli by niekoho prekvapiť. Reprezentácia má niekoľko obrancov schopných podporovať útok a niekoľko útočníkov, ktorí sú produktívni. Veľkou otázkou však je, či to všetko dokážu skĺbiť dokopy.

„Ak by sa ich top hráči ukázali a napĺňali by výkonmi svoj potenciál, mohli by pár zápasov ukradnúť. Chromiak, Čajkovič, Hlavaj a Kňažko budú musieť tím viesť a byť najlepšími hráčmi na ľade v každom zápase. Ak to dokážu a budú hrať lepšie ako predpokladane „lepší“ súper, možné je všetko,“ poznamenal Dawkins.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 06. 12. 2020 | Rubrika: Reprezentácia


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL