O koho prídu Canadiens na expanznom drafte? Ako to bude s Danaultom?

Marc Andoine Godin z The Athletic sa pozrel na hráčov tímu Montreal Canadiens, u ktorých je pravdepodobnosť odchodu do tímu Seattle Kraken najvyššia.

Rozširovací draft sa v NHL uskutoční už v blížiacom sa roku 2021 a vyzerá to tak, že si „Habs“ budú chrániť sedem útočníkov, troch obrancov a brankára. Seattle by pritom podľa Godina mali zaujať najmä Jake Allen, Joel Edmundson, Cale Fleury, Ben Chiarot či Jonathan Drouin.

Jeho kolega Arpon Basu sa zase zaoberal budúcnosťou centra Phillipa Danaulta s otázkou, či by s ním mali Canadiens podpísať novú zmluvu alebo ho vymeniť, prípadne nerobiť nič a nechať ho odísť bez náhrady.

A hoci posledná možnosť nevyzerá ako dobrý spôsob manažovania aktív hokejového tímu, podľa Basua by v tomto konkrétnom prípade mohla byť tá najlepšia.

„Myslím si, že ten správny krok od Canadiens momentálne je umožniť Danaultovi vstúpiť do posledného roka zmluvy a počkať si, ako sa veci vyvinú. Možno bude tím veľmi konkurencieschopný a Danault sa rozhodne, že nebude chcieť ísť inam a prispôsobí tomu svoje požiadavky,“ skonštatoval Basu.

„Alebo, alternatívne, tím bude konkurencieschopný, Evans a Poehling získajú ďalší rok skúseností, Canadiens ako tím získajú skúsenosti z play-off, a potom dostane Danault šancu nasledovať zelenšie pastviny inde.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 10. 12. 2020 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL