Foligno verí, že výmena Domi-Anderson prospeje obom tímom

Nick Foligno bol smutný, keď videl odchádzať Josha Andersona z Columbusu. Verí však, že výmena, ktorá ho poslala do Montrealu za Maxa Domiho, nakoniec bude prospešná pre všetky zainteresované strany.

„Anderson je skvelý hokejista. Vlani mal počas sezóny zranenie a nemohol nájsť svoju cestu späť, ale je veľkým prínosom. Som si istý, že to nebolo ľahké rozhodnutie pre generálneho manažéra Jarma Kekäläinena a pre nás, pretože všetci tu Josha máme radi. Je skvelým spoluhráčom,“ povedal kapitán Blue Jackets pre TSN Radio 690.

„Myslím si, že tam zapasuje skutočne dobre a bude tam dokazovať veľké veci. Mám veľkú radosť z toho, že vyzerá byť na mieste, z ktorého je nadšený. Nám však bude chýbať. Bolo ťažké vidieť ho odísť, ale taký je tento biznis.“

Blue Jackets a Canadiens si vymenili mladých útočníkov v októbri. Obaja boli obmedzenými voľnými hráčmi a obaja odvtedy podpísali s novými zamestnávateľmi nové zmluvy. Domi dvojročnú za 10,6 milióny dolárov, Anderson sedemročnú za 38,5 milióna dolárov.

Obaja majú zhodné aj to, že sezóna 2018/19 bola najlepšou v ich kariérach. Domi v nej strelil 28 gólov, pridal 44 asistencií a nazbieral spolu 72 bodov. Anderson zaznamenal 47 bodov za 27 gólov a 20 asistencií.

Obaja potom zažili ročník 2019/20, v ktorom sa trápili. Domi ho ukončil so 17 gólmi a 27 asistenciami v 71 stretnutiach, Anderson s jedným gólom a troma asistenciami v 26 dueloch. Jeho obmedzilo aj zranenie ramena.

„Myslím si, že sme v Maxovi Domim získali skutočne dobrého hráča,“ pokračoval Foligno. „Viem, že mu veci v minulom ročníku možno nevyšli, ale pamätám si jeho prvý rok v Montreale a ako dominantný bol. To, že tu bude môcť hľadať znova pevnú pôdu pod nohami a získať všetky tie príležitosti, by mohla byť skutočne, skutočne dobrá vec pre náš tím.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 15. 12. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL