Boj o prvý tím: Fehérvárymu veríte, Daňovi nie. Jurčo spôsobil rozpor

V prípade niektorých hráčov to vyzerá byť ako večný boj s veternými mlynmi. A u niektorých slovenských hokejistov to začína tiež platiť, čo si myslí aj významná česť zo 434 respondentov, ktorí sa zapojili do našej vianočnej ankety.

V nej sme sa zamerali na štyroch hráčov spod Tatier, ktorí si už v NHL zahrali a videli sme ich v akcii aj v minulej sezóne, ale stále sa v lige neetablovali natrvalo. A platí, že mladá krv vzbudzuje vyššie očakávania ako starší borci.

To, že sa v nadchádzajúcej sezóne do prvého tímu Washingtonu prebojuje obranca Martin Fehérváry, predpokladá až 90,5 % hlasujúcich.

Aj napriek pretlaku u Capitals taká dôvera nie je prekvapením, pretože dvadsaťjedenročný Bratislavčan vlani ukázal, že mu prechod do zámoria problémy robiť nebude a dokonca, že je pripravený na NHL, v ktorej odohral šesť zápasov základnej časti a dva zápasy play-off.

Ďalší mladý obranca, Christián Jaroš, dostal šancu v prvom tíme Ottawy v každej z predošlých troch sezón a hoci vlani trávil viac času na „farme“, podľa 64,3 % hlasujúcich ho uvidíme v NHL aj v ročníku 2020/21.

Kedy podobný optimizmus, ako Fehérváry, vzbudzovali útočníci Tomáš Jurčo a Marko Daňo. Tí podľa fanúšikov príliš veľké šance na prvý tím nemajú.

Daňovi neverí 88,3 % opýtaných. Trenčiansky odchovanec je momentálne zranený, čo sa mohlo podpísať pod vysokú nedôveru, hoci sa nechal počuť, že urobí všetko preto, aby stihol úvod sezóny, v ktorej by chcel zabojovať o šancu vo Winnipegu.

Jurčo podpísal zmluvu s Vegas s vierou, že konečne našiel tím, do ktorého zapasuje. Košický rodák priniesol najvyrovnanejší výsledok v akejkoľvek otázke „áno/nie“ z našej ankety – 50,1% ľudí mu verí, 49,9 % nie.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 04. 01. 2021 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL