Ružička je celkom blízko k NHL: Na ľade sa cítim veľmi dobre

Slovenský útoční Adam Ružička prežil piatkové škrty v tréningovom kempe Calgary Flames, ktorý opustili piati hráči. Verí, že od NHL nie je ďaleko a dúfa v svoju šancu. Pred štartom sezóny je stále všetko otvorené.

„Myslím si, že každý tu má rovnakú šancu. Musíte len dúfať v to najlepšie, pracovať tvrdo, ukázať trénerom, čo ste urobili počas leta, a byť pripravení,“ povedal Ružička pre Flames TV.

„Tréningy sú v rýchlom tempe a modelový zápas bol celkovo skutočne dobrý. Hrali sme skutočne tvrdo a tím vyzerá skvelo. Je ťažké si tu vyslúžiť miesto. Musíte zo seba vydať sto percent zakaždým, keď idete na ľad.“

Dvadsaťjedenročnému rodákovi z Bratislavy pomohlo mimoriadne dlhé mimosezónne obdobie, počas ktorého sa mohol zamerať na svoje zdokonaľovanie.

„Trénoval som na ľade trikrát do týždňa a trávil som veľa času v posilňovni. Nabral som trochu váhy a zosilnel. Na ľade sa teraz cítim veľmi dobre,“ skonštatoval Ružička.

Ružička má za sebou prvú profesionálnu sezónu, keď odohral 54 zápasov so ziskom 27 bodov (10+17) za Stockton v AHL. Jeho výkony zaujali vedenie natoľko, že bol aj v kempe pred dohrávkou minulej sezóny. Aj preto si myslí, že NHL už má pomaly na dosah.

„Myslím si, že som celkom blízko. Je to len otázku času, kým si tu vyslúžim miesto. Musím len robiť to, čo odo mňa chce vedenie. Od toho sa to bude odvíjať,“ poznamenal Ružička.

Medzitým mladík ešte môže nasávať skúsenosti a cenné lekcie od skúsenejších hráčov NHL, po boku ktorých trénuje. Z tejto príležitosti sa snaží vyťažiť maximum, či už na tréningoch alebo v modelovým zápasoch.

„Samozrejme, že vzhliadate k starším hráčom a v každom tréningu sa od nich niečo učíte a snažíte sa to implementovať do vašej hry. V modelových zápasoch sledujete každé striedanie a zameriavate sa na starších chlapcov. Je to pre mňa opäť dobrá učebná skúsenosť a som rád, že som tu,“ dodal Ružička, ktorého v pondelok čaká posledný modelový zápas, v ktorom sa bude môcť ukázať.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 10. 01. 2021 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL