Tatar v prvom zápase skóroval, Černák tiež bodoval + video

V stredu sa odštartovala 104. sezóna v histórii NHL. V piatich zápasoch sa predstavili aj dvaja Slováci a obaja bodovali.

TOR - MTL 5:4 PP

Tatar skóroval, ale Canadiens na Maple Leafs nestačili

Slovenský útočník Tomáš Tatar otvoril svoje gólové konto v novej sezóne v početnej prevahe, keď v 28. minúte zvyšoval vedenie Montrealu na 3:1. Alexander Romanov ho vysunul do brejku, aby získal prvý bod v kariére. Canadiens o vedenie prišli ešte do druhej prestávky a neudržali si ani vedenie v tretej tretine, ktoré obnovil svojím druhým gólom v zápase Josh Anderson – stal sa siedmym hráčom v histórii, ktorý debutoval v drese „Habs“ s viacgólovým výkonom. Jimmy Vesey svojím prvým gólom v drese Toronta vyrovnal stav na 4:4 v 51. minúte a v štvrtej minúte nadstaveného času rozhodol o triumfe modro-bielych Morgan Rielly. „Majú dobrý tím, prišli a hrali tvrdo, čo sme od nich aj očakávali, preto sme šťastní, že sme získali to víťazstvo. Je veľa oblastí, v ktorých sa ešte musíme zlepšiť, ale je dobrý pocit začať sezónu s výhrou,“ povedal Rielly, ktorý rozhodol zápas 34 sekúnd po dôležitom zákroku Andersena proti strele z prvej Tylera Toffoliho. K triumfu pomohli aj dvaja trojbodoví hráči – William Nylander strelil dva góly a na jeden prihrával, John Tavares mal opačnú bilanciu 1+2. Frederik Andersen kryl 28 striel a okrem Tatara s Andersonom ho prekonal aj Nick Suzuki. Carey Price opustil duel s 29 zákrokmi. Tatar v ňom odohral 15 a pol minúty, z toho 2 a pol v presilovkách. Prezentoval sa jednou strelou a bodyčekom. Toronto po prvýkrát vo svojej histórii prekonali viacgólovú stratu, aby vyhralo otvárací zápas sezóny. Jason Spezza zaznamenal svoju 600. asistenciu v kariére.

Tatarov 1. gól v sezóne:


Víťazný gól Riellyho po prihrávke Tavaresa:


Hviezdy duelu: 1. W. Nylander (tor), 2. J. Tavares (tor), 3. J. Anderson (mtl)

TBL - CHI 5:1

Stamkos doviedol Tampu k výhre, Černák asistoval

Steven Stamkos zaznamenal gól a dve asistencie, aby ako kapitán nasmeroval Tampu Bay k výhre 5:1 nad Chicagom v otváracom zápase sezóny, pred ktorým úradujúci šampión odhalil majstrovský baner, ale pod strop svojej haly ho nevyvesil - počká si na divákov. Lightning vyhrali siedmy otvárací zápas sezóny po sebe aj vďaka gólom Ondřeja Paláta, Mathieua Josepha, Anthonyho Cirelliho a Braydena Pointa. Andrej Vasilevskij kryl 22 striel a takmer vychytal nulu. Čisté konto mu zničil v 57. minúte Dylan Strome. Malcolm Subban opustil duel s 28 zákrokmi. Dvakrát ho ohrozil aj Erik Černák, ktorý neskóroval, ale pripísal si asistenciu - jeho strelu tečoval Cirelli. Predviedol aj bodyček a dva bloky, pričom odohral 20 a štvrť minúty. Cez tri a pol minúty strávil na presilovkách a tím viedol s časom 2:42 v oslabeniach.

Odporúčame:
Musíte vidieť: Subban si dal vlastenca, no predviedol aj neskutočný zákrok

Video: Lightning odhalili majstrovský baner. Pod strop neputoval

Černákov prvý bod v sezóne:


Hviezdy duelu: -

PHI - PIT 6:3

Farabee štvorbodový pri triumfe Flyers

Najviac bodov z hráčov Flyers v otváracom zápase zaznamenal v roku 1982 Ray Allison – štyri (1+3). V stredu ho napodobnil Joel Farabee, ktorý gólom a troma asistenciami pomohol Philadelphii zdolať rivala z Pittsburghu pomerom 6:3. Obranca Erik Gustafsson pri svojom debute v drese „Letcov“ nazbieral dve asistencie a z gólov sa tešili aj James van Riemsdyk, Michael Raffl, Oskar Lindblom, Kevin Hayes a Nolan Patrick, ktorý odohral svoj prvý zápas od 2. apríla 2019. Carter Hart čelil 34 strelám, z ktorých ho prekonali Sidney Crosby a dvojbodoví Brandon Tanev s Markom Jankowskim, ktorý tiež debutoval v novom drese. Tristan Jarry inkasoval šesť gólov z 25 striel.

Crosby využil zaváhanie Harta:


Hviezdy duelu: 1. J. Farabee, 2. E. Gustafsson, 3. K. Hayes (všetci phi)

EDM - VAN 3:5

Boeser a Holtby pomohli Canucks zdolať Oilers

Brock Boeser strelil dva góly v tretej tretine, Nils Höglander skóroval pri svojom debute v NHL a Vancouver si poradil s Edmontonom 5:3. Bo Horvat zaznamenal gól a asistenciu, góle strelil aj Adam Gaudette a po dve asistencie si pripísali Quinn Hughes a Tanner Pearson. V bráne Canucks dostal prednosť Braden Holtby, ktorý pri svojom debute v novom tíme kryl 28 striel. Prekonali ho Kailer Yamamoto, Darnell Nurse a Adam Larsson. Connor McDavid v deň 24. narodenín nebodoval, Leon Draisaitl si pripísal asistenciu a Mikko Koskinen urobil 30 zákrokov.

Odporúčame:
Video: Dvadsaťročný Švéd skóroval pri debute v NHL

Hviezdy duelu: -

COL - STL 1:4

Colorado malo dobrý začiatok, Radosť malo nakoniec St. Louis

Coloradu vyšiel vstup do prvého zápasu sezóny, keď už v piatej minúte otvoril skóre Andre Burakovsky. St. Louis sa však podarilo stav otočiť ešte v prvej tretine zásluhou Oskara Sundqvista a Jordana Kyroua a nakoniec docválať až k výhre 4:1. Sundqvist v tretej tretine pridal druhý gól v zápase a presadil sa v nej aj Kyle Clifford. Robert Thomas zaznamenal dve asistencie a Jordan Binnington predviedol 25 zákrokov. Jeho náprotivok, Philipp Grubauer, kryl 28 striel z 32. Zápas opustil obranca Avalanche Devon Toews, ktorého do hlavy zasiahol Sammy Blais. Neskôr sa však doň vrátil.

Blais zasiahol Toewsa do hlavy:


Hviezdy duelu: -

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (MTL) 15:33 1 0 1 0 0 1 0
E. Černák (TBL) 20:14 0 1 1 +1 0 2 1



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 14. 01. 2021 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL